رژیم‌های کم کربوهیدرات، مانند رژیم کتو، در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند، اما بسیاری از کارشناسان در این باره که آیا اثرات سلامتی رژیم غذایی محدودتر می‌تواند عواقب منفی داشته باشد، تردید دارند. نتایج تحقیقات اخیر اما نشان داده که رژیم کم کربوهیدرات خطر سرطان روده را افزایش می‌دهد.

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: محققان دانشگاه تورنتو در کانادا اخیرا مطالعه‌ای را برای بررسی چگونگی تاثیر رژیم‌های کم کربوهیدرات روی باکتری‌های مرتبط با سرطان روده (کولورکتال) انجام دادند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان در مطالعه خود از موش‌ها استفاده کردند و آن‌ها را روی رژیم‌های کم کربوهیدرات، نرمال و غربی و سویه‌های مختلف باکتری مورد مطالعه قرار دادند.

محققان کانادایی روی این موضوع تمرکز کردند که آیا این رژیم‌ها بر باکتری‌های خاصی تاثیر می‌گذارند و چگونه ممکن است در ایجاد سرطان روده (کولورکتال) نقش داشته باشند.
نتایج مطالعه آن‌ها نشان داد که رژیم های کم کربوهیدرات روی اشرشیا کولی (باکتری ای کولی که به طور معمول در روده انسان‌ها و حیوانات زندگی می‌کند) تاثیر منفی می‌گذارد. دانشمندان دریافتند که این تاثیر منفی رشد پولیپ را افزایش می دهد. برخی از پولیپ‌ها نیز پتانسیل تبدیل شدن به سرطان روده (کولورکتال) را دارند.

راهکار کاهش خطر سرطان

این رژیم‌ خطر سرطان روده را افزایش می‌دهد

دکتر ماریان کوزیک، استادیار جراحی کولون و رکتوم در مرکز بهداشتی «یوتی هلت»در هیوستون، که در تحقیقات اخیر شرکت نداشت، در مورد یافته‌های این مطالعه می‌گوید: مطالعه موش‌ها ، ارتباط بالقوه قابل‌توجهی بین رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات، با کتری ای کولی تولیدکننده کولی‌باکتین و سرطان روده را نشان می‌دهد. محققان دریافتند که یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات همراه با سویه‌ای از ای کولی که کولی‌باکتین تولید می‌کند، منجر به ایجاد سرطان کولورکتال در موش‌ها شد.

دکتر کوزیک در ادامه درباره این توضیح می‌دهدکه چگونه رژیم غذایی کم کربوهیدرات، کم فیبر و باکتری ای کولی باعث افزایش التهاب در روده، ایجاد یک سد مخاطی نازک‌تر و شیوع بیشتر پولیپ‌ها، که پیش‌سازهای سرطان هستند، می‌شود.

در حالی که او این یافته‌ها را «هیجان‌انگیز و قانع‌کننده» می‌خواند، بر این نکته نیز تاکید می‌کند که تحقیقات بیشتر قبل از اینکه بتوان نتایج مطالعه اخیر را با انسان‌ها انطباق داد نیاز است.

از آنجایی که این مطالعه اهمیت وجود سد مخاطی سالم در روده بزرگ را برجسته کرد، کوزیک برخی از انواع فیبر را ذکر کرد که ممکن است به حفظ آن کمک کند. به گفته او، فیبرهای محلول مانند اینولین، پکتین و بتا گلوکان که در غلات، میوه‌ها و سبزیجات یافت می شوند، به ویژه مفید هستند. این فیبرها توسط باکتری‌های روده تخمیر می‌شوند و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات تولید می‌کنند که لایه مخاطی را تقویت کرده و از سلامت روده حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید:

  • این غذاها خطر سرطان را کاهش می‌دهند
  • آیا دهان‌شویه‌های الکلی سلامت روده را تهدید می‌کنند؟

کد خبر 932080 منبع: همشهری آنلاین

  • این رژیم‌ خطر سرطان روده را افزایش می‌دهد

  • واکنش به فحاشی تماشاگران به بیرانوند و شجاع‌

  • مقام عالی رتبه سپاه: ما تجهیزات موشکی را در مکان‌های محرمانه دور از دید دشمن ذخیره کرده‌ایم | هرگز درباره موضوع موشکی مذاکره نمی‌کنیم

  • عصبانیت عجیب از راهپیمایی روز قدس! | ویدئو

  • مسیر مذاکره غیرمستقیم باز است | نوع رفتار آمریکایی‌هاست که ادامه مسیر را مشخص می‌کند

  • پوتین: الحاق گرینلند به آمریکا روندی تاریخی است | ویدئو

  • اگر مجبور شویم دشمنان را در خلیج مکزیک هم تعقیب خواهیم کرد! | ویدئو

  • دستور کار مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا ؛ پاسخ ایران به نامه ترامپ

  • درخشش طارمی مقابل ازبکستان کار دستش داد!

  • پوتین: الحاق گرینلند به آمریکا روندی تاریخی است | ویدئو

  • عصبانیت ترامپ از پوتین به دلیل این ادعا

  • هلال ماه شوال رؤیت شد | دوشنبه ۱۱ فروردین عید سعید فطر است

  • پرسپولیس از کورس قهرمانی عقب افتاد | شمس آذر نفس قرمزهای پایتخت را گرفت

  • قدردانی عراقچی از اقدام امارات

  • انفجار یک کلانتری در این شهر ؛ ۲ مامور پلیس جان باختند

  • رونالدو اینگونه عید فطر را تبریک گفت | عکس

  • تازه‌ترین ادعاهای ترامپ علیه ایران | در صورت عدم رسیدن به توافق درباره برنامه هسته‌ای …

  • حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد

  • آزمایش‌های غربالگری سرطان برای تشخیص زودرس

  • غذاهایی که برای سلامت روده خطرناک هستند!

  • این ۴ غذا سرطان‌ زا هستند و این ۴ غذا ضد سرطان!

Tags:

No responses yet

دیدگاهتان را بنویسید