از فویلهای آلومینیومی معمولا برای نگهداری غذای پخته شده و بسته بندی صبحانه، ناهار و شام گرم استفاده میشود. اما پرسش اصلی که در رابطه با استفاده از این عنصر شیمیایی در ذهن شکل میگیرد این است که آیا استفاده از فویل آلومینیومی برای پخت و پز واقعا بی خطر است؟ پاسخ به این پرسش بله و خیر است.
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: علاوه بر این مصارفی که ذکرشان رفت، از فویلهای آلومینیومی به عنوان روکش ظرفها و قبلمهها هنگام پخت غذا استفاده میشود. اگرچه استفاده از آنها در دماهای تا ۲۰۵ درجه سانتیگراد ایمن در نظر گرفته میشود، کارشناسان ایمنی مواد غذایی هشدار میدهند که استفاده از فویلهای آلومینیومی ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد.
دارین دتویلر، رئیس برنامه ایمنی غذای انجمن ملی بهداشت محیط، آمریکا در گفت وگو با هافتینگتون پست اظهار داشت که اگرچه فویلهای آلومینیومی را میتوان برای پخت و پز استفاده کرد، اما ممکن است کاملا ایمن نباشند. وی افزود کرد که غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، مرکبات و سرکه ممکن است باعث نفوذ آلومینیوم به داخل غذا بخصوص در دماهای بالا شوند.
قرار گرفتن در معرض آلومینیوم
هنگامی که غذا با فویل آلومینیومی در دمای بالا پخته میشود، در صورت اسیدی بودن مواد غذایی ، مقادیر کمی از این عنصر شیمیایی میتواند وارد غذا شود. اگرچه بدن انسان میتواند آلومینیوم را در مقادیر کم پردازش کند، قرار گرفتن در معرض بیش از حد این عنصر، نگرانیهایی برای سلامتی ایجاد میکند. همچنین اشاره شد که قرار گرفتن در معرض آلومینیوم به دلیل سمیت عصبی (شکلی از سمیت است که در آن یک عامل زیستی، شیمیایی یا فیزیکی اثر نامطلوبی بر ساختار یا عملکرد دستگاه عصبی مرکزی یا پیرامونی ایجاد میکند.) میتواند باعث ایجاد شرایطی مانند بروز آلزایمر شود. استفاده از فویل آلومینیومی برای پخت و پز در دماهای متوسط یا پایین برای پخت، به طور کلی ایمنتر از کباب کردن در دمای بالا در نظر گرفته میشود. سازمان غذا و داروی آمریکا تماس فویل آلومینیومی با غذای گرم را ایمن میداند، اما اعلام کرده که مواجهه طولانیمدت فویل با گرما باعث نگرانی میشود.
چگونه از نفوذ آلومینیوم به غذا جلوگیری کنیم؟
برای کاهش خطر ریزش آلومینیوم در غذا، هنگام پختن غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی یا سرکه، فویل را با کاغذ روغنی یا پوستی بپوشانید. مراقب مقدار نمک و ادویهای که به غذای خود اضافه میکنید هم باشید چرا که زیاد بودن مقدار آنها هم میتواند در نشت و نفوذ آلومینیوم به داخل غذا نقش داشته باشد.
از طرف دیگر، از فویل آلومینیومی فقط برای غذاهای غیر اسیدی استفاده کنید و در صورت نیاز به حرارت زیاد برای پخت و پز، جایگزینهای مطمئن تری را انتخاب کنید.
به عنوان مثال برای پخت کباب به جای آلومینیوم از سیخ استفاده کنید. در حالی که میزان نفوذ آلومینیوم در مواد غذایی معمولا خطرناک نیست، محدود کردن استفاده از آن ایمنتر است.
همچنین میتوانیم غذاهای اسیدی یا شور را بعد از پخت مدت طولانی روی فویل نگذاریم و از ایجاد طعم فلز در غذا جلوگیری کنیم.
بیشتر بخوانید:
- فویلهای آلومینیومی برای بستهبندی غذا مضر هستند
- استفاده از فویل برای پخت غذا خطرناک است؟
کد خبر 898474 منبع: همشهری آنلاین
-
۹ خاصیت جادویی هلیله سیاه + طرز مصرف
-
کاهش فشار خون تنها با ۵ دقیقه ورزش
-
عمر خود را با نشستن طولانی کم نکنید
-
سیاتیک چیست؟ تعریف، علائم و روش درمان
-
یک نکته مهم درباره یکبار مصرف های آلومینیومی غذا
-
این خوراکی منبع انواع ویتامینهاست
-
آیا بچه من بیش از حد لاغر است؟
-
با قدرتمندترین موشک ایران آشنا شوید
-
موسیمانه انتخاب و دستور داد؛ هاشمی نسب و یک مهاجم جدید!
-
چندین بار برای مدیرعاملی استقلال با من صحبت کردند | مطمئن باشید این باشگاه درست می شود
-
رئیس آسترازنکا دستگیر شد ؛ اتهام سازنده واکسن معروف کرونا
-
اعتراف عجیب یک استقلالی؛ به داور گفتم می زنمت اگر نگذاری مهاجم پرسپولیس را بزنم!
-
وقتی چوپان ایرانی به خرس دلداری می دهد! | فیلم
-
واکنش فرمانده کل سپاه به انتخابات آمریکا ؛ مردم آمریکا رأی ندادند به کسانی که…
-
صهیونیست ها بهزودی مزه موشک عماد را که تاروپودشان را به هم میپیچد هم خواهند چشید
-
پایگاه نواتیم اسرائیل را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم
-
واکنش حماس به پاره کردن پرچم فلسطین توسط تماشاگران صهیونیست در هلند
-
فوری: گاریدو یک ستاره دیگر پرسپولیس را هم خط زد ؛ لیست ۳ نفره شد
-
صحبت های بانوی خریدار پیراهن علی دایی | پیراهن پس از فروش به مبلغ یک میلیارد تومان به موزه بازگشت | ویدئو
-
حضور ۱۰هزار سرباز ترکیه در ارتش اسرائیل و مشارکت در اشغال غزه | ۶۵ نفر کشته شدند!
-
پنتاگون: جنگندههای اف-۱۵ وارد خاورمیانه شدند
-
ترامپ در حال آماده سازی توافق هسته ای با ایران است
-
پرونده بیرانوند و پرسپولیس به مرحله دیگر رفت
-
چرا بریدن دست با کاغذ دردناکتر است؟
-
۱۳ راهکار موثر برای از بین بردن سوختگی قابلمه و تابه
-
یک ترفند ساده برای جلوگیری از کدر شدن ظرفها در ماشین ظرفشویی
-
استفاده از لوازم آرایشی باعث افزایش احتمال ابتلا به "سرطان پستان"
No responses yet