فصل بهار اغلب با آلرژی و حساسیت‌ها همراه است که بخشی از آن مربوط به تغذیه و بخش دیگری از آن نیز مربوط به مراقبت از خود در برابر تغییرات ناگهانی آب و هوایی فصل بهار می‌شود، از نظر طب ایرانی می‌توان با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب فصل بهار و همچنین درمان‌های گیاهی از شدت بیماری در این فصل کاست.

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بهار که شروع می‌شود بدن هم تغییرات خود را آغاز می‌کند و به اعتقاد کارشناسان طب ایرانی، با رعایت نکات ساده و کاربردی توصیه شدن از سوی طب سنتی از جمله انتخاب صحیح خوراکی‎های بهاری، می‌توان روی کنترل تغییرات، بیماری‌ها و اختلالات ناشی از تغییر فصل‌ها، تاثیر گذاشت.

در بهار مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن تغییر می‌کند و اخلاط بدن با گرم‌تر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد خواهند شد. همچنین قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش پیدا می‌کند، بنابراین بهتر است برای اینکه کاهش مشکلات، میزان غذای مصرفی را کمنر کرد. کم خوری در بهار باعث می‌شود بدن راحت‌تر بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد و دچار مشکلات کمتری شود.

چطور می‌توان بهار را بدون دارو پشت سر گذاشت؟دکتر علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی درباره این که چه توصیه‌هایی در فصل بهار برای تقویت سلامت وجود دارد و در مواجهه با بیماری‌های این فصل چه اقداماتی مناسب‌تر است، به چند نکته مهم اشاره کرده است که در ادامه می‌خوانید.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه هوا در فصل بهار به تدریج گرم شده و گرم شدن هوا باعث تضعیف قدرت هاضمه می‌شود، می‌گوید: به همین دلیل غالب غذاهایی که در فصل بهار مصرف می‌کنیم باید سبک، زود هضم، لطیف، پرسبزی، کم حبوبات، کم چرب، کم نمک، کم شیرین، کم ادویه، کم گوشت، با طعمی ملس و ترجیحا به شکل سوپ، آش یا خورش باشند.

سبزترین غذاها برای سبزتزین فصل

یارقلی مناسب‌ترین غذاهای فصل بهار را اینچنین نام می‌برد: آش‌ها و سوپ‏‌های ساده، رقیق، پرسبزی، بدون حبوبات تدبیر شده با اندکی برنج، بلغور، لپه، عدس یا ماش همراه با چاشنی‏های ترش مانند آبغوره، آبلیمو، تمرهندی، آلوبخارا، سکنجبین، آب نارنج و رب انار، چلوگشنیز با گوشت جوجه، کاهو سکنجبین، خورش‏هایی همچون خورش چغاله بادام، گوجه سبز، کرفس و ریواس سالادهایی برپایه سبزیجات و جوانه‏‌ها فاقد سس‏‌های چرب و کارخانه‌ای.

سبزیجات بهاری

به گفته این متخصص طب سنتی، مصرف سبزیجات تازه همچون خرفه، ریحان، گشنیز، اسفناج، کاسنی و شبدر تازه روییده، کاهو و سکنجبین برای فصل بهار مناسب هستند.

شربت‌ها و نوشیدنی‌‏های بهاری

او بهترین نوشیدنی‌های بهاری را نیز اینچنین نام می‌برد: نوشیدنی‏هایی همچون سکنجبین عنابی، سکنجبین زرشکی، سکنجبین سیب، ماءالشعیر طبی، شربت خیار و سکنجبین، شربت لیمو، شربت نارنج، شربت زرشک، شربت ریواس، شربت آبغوره، شربت رب انار، عرقیات گیاهی مثل ختمی، کاسن و شاهتره و عرق بیدمشک

دمنوش‏‌‍‌های بهاری

یارقلی، دمنوش‎هایی مثل دمنوش بنفشه، پنیرک، ختمی، خرفه، کاسنی و شاهتره، به‎لیمو، عناب، زرشک و آلبالو نیز برای سبزترین فصل سال مناسب هستند.

بیماری‎ی‌ها و راه‌های درمان

یارقلی درباره اهمیت شناخت مزاج نیز می‌گوید: مزاج فصل بهار گرم و تر است و از آنجا که تغییر مزاج فصل‌ها در تغییر مزاج انسان نیز مؤثراست، شناختن مزاج خود، مزاج فصول و همچنین مزاج آنچه می‌خوریم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این متخصص طبع فصل بهار می‌گوید: بهار از نظر طبع، برترین فصل‌هاست. چراکه مناسب مزاج خون و روح بوده و خون را به‌اعتدال به سمت پوست جاری می‌کند؛ لذا اخلاط بدن را به‌هیجان آورده و به جریان می‌اندازد.

او درباره عوامل بیماری‌زا در این فصل نیز تضیح می‌دهد: در بهار، فضولات و موادزائد که در فصل زمستان به دلیل کاهش فعالیت بدنی، سردی هوا و مصرف غذاهای غلیظ و سنگین در بدن متراکم شده و رسوب کرده‌اند جوشش یافته و به جریان می‏افتند و چنانچه به خوبی از بدن دفع نشوند ممکن است باعث بروز مشکلاتی ازقبیل حساسیت‏‌های پوستی، جوش، کهیر، آبریزش بینی، آبریزش و سوزش چشم، عطسه، خلط پشت حلق(نزله)، کسالت و بی‏حالی(خواب‎آلودگی)، اسهال و استفراغ و افزایش خطر سکته‏‌های قلبی و مغزی شوند.

به گفته یارقلی پاکسازی بدن در فصل بها اهمیت ویژه‌ای دارد، او در این باره توضیح می‌دهد: توصیه می‌شود در ابتدای بهار نسبت‌ به پاکسازی بدن با تدابیری همچون رفع یبوست مزاج، مصرف آش‌ها و سوپ‌های رقیق و آبکی با چاشنی‌های ترش (مثل تمرهندی، آبغوره، آبلیمو، آلوبخارا و…)، ورزش منظم روزانه، نوشیدن مایعات و شربت‌های طبیعی و خنک مانند(ماءالشعیرطبی، انواع سکنجبین‌ها، شربت ریواس، شربت کاسنی و شاهتره، شربت زرشک، آب هویج، آب سیب و…) و کاهش حجم غذا (بخصوص غذاهای غلیظ و سنگین) اقدام کنید.

او درباره حجامت نیز توضیح می‌دهد: انجام حجامت و فصد خون را در این فصل توصیه می‏شود که البته باید توجه داشت توصیه عمومی نبوده و برای همه مناسب نیستند؛ چون درمواردی نه‎ تنها کمکی نمی‌کنند، بلکه می‌‏توانند دردسر ساز شوند. لذا ضروری است که حجامت و فصد با نظر تخصصی پزشک طب ایرانی و زیر نظر فردی متخصص انجام شوند.

بیشتر بخوانید:

  • راهکارهای بازگشت به تنظیم کارخانه پس از تعطیلات نوروز
  • بهار آشپزخانه‌ تهرانی‌ها تعطیل می‌شد!

کد خبر 937193 منبع: همشهری آنلاین

  • خواص چغاله بادام

  • ترفندهایی برای خوشمزه‌تر شدن غذاهای خانگی

  • چطور می‌توان بهار را بدون دارو پشت سر گذاشت؟

  • طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی و طعم دودی

  • سریال پایتخت باعث یک قحطی در مغازه‌ها شد

  • یک خبر موثق؛ آنچه فرستاده ترامپ در آغاز مذاکره روی میز گذاشت | سؤال ضروری که عراقچی باید از ویتکاف‌ بپرسد

  • پایان درویش در پرسپولیس؛ مدیرعامل جدید از کجا می آید؟

  • رونمایی از سرمربی جدید استقلال برای بازی با پیکان | تصمیم مهم هیات مدیره آبی‌ها

  • عده‌ای تندرو از ولایت سبقت نگیرند! + ویدئو

  • چند خواسته اصلی ایران در مذاکره با آمریکا چه بود؟ | ادعای وال استریت ژورنال

  • پایتخت به زودی تمام می‌شود

  • بازیگر شرور سینما درگذشت

  • پذیرفته شده نیست به دلیل خرید و فروش یک پراید دهک یک نفر تغییر کند | انتقاد قالیباف از تغییر دهک برخی افراد

  • آمریکا: توافق هسته‌ای در راه است

  • سروش رفیعی در حدی نیست که عرض اندام کند | بردهای پرسپولیس فقط به یک درد می‌خورد!

  • من زیبا نیستم، محبوب هم نیستم! | حرف‌های خانم بازیگر را ببینید

  • خاطیان در شبکه سلامت برکنار شدند | ماجرای پخش صحنه ناهنجار در تلویزیون

  • پرسپولیس به دنبال خرید جانشین العملود | انتخاب کارتال از میان دو بازیکن

  • تخت روانچی: دور بعدی مذاکرات در اروپا برگزار می شود | آمریکایی ها : دنبال جنگ نیستیم

  • تنها راه نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران یک جنگ طولانی و تهاجم زمینی آمریکا به ایران است

  • لانه جاسوسی تخلیه شد؟

  • با این علائم به متخصص آلرژی مراجعه کنید | ۱۱ توصیه طلایی برای مبتلایان آلرژی پاییزی

  • طرز تهیه خانگی ماءالشعیر طبی | معجون پاکسازی بدن برای فصل بهار

  • از این گیاه بهاری چه می دانید؟ | فقط ۴ ماه برای خوردن شنگ فرصت دارید

  • می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟

  • بهترین راهکارهای مقابله با آلرژی بهاره | با این اختلالات به پزشک مراجعه کنید

Tags:

No responses yet

دیدگاهتان را بنویسید