شهید علی صیاد شیرازی، از فرماندهان نامآشنای ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس با فرماندهی عملیاتهای پیروزمندانه ثامنالائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس نقش موثری در پیشبرد عملیاتهای نظامی دوران دفاع مقدس داشت.
به گزارش همشهری آنلاین، شهید علی صیاد شیرازی، از فرماندهان نامآشنای ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس با فرماندهی عملیاتهای پیروزمندانه ثامنالائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس نقش موثری در پیشبرد عملیاتهای نظامی دوران دفاع مقدس داشت. او متولد سال ۱۳۲۳ در شهرستان درگز، شمال استان خراسان در خانوادهای مذهبی و نظامی بود. دوران تحصیل علی به خاطر شغل نظامی پدر که در شهرهای مختلف کشور جا به جا میشد، از دبستان تا دبیرستان در شهرهای مشهد، آمل، گنبد کاوس و تهران سپری شد. علی در تمام دوران تحصیل از شاگردان ممتاز بود.
سال ۱۳۴۳ وارد دانشگاه افسری شد چند سال بعد با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد و به انجام وظیفه مشغول شد. در همین سال برای طی دوره مقدماتی توپخانه عازم اصفهان شد. با اتمام دوره مقدماتی، مدتی در مناطق غرب کشور در مشاغل افسر دیدهبان توپخانه و معاون آتشبار و فرمانده آتشبار، در تبریز و سپس لشکر ۸۱ کرمانشاه به خدمت خود ادامه داد. سال ۱۳۵۰ با دخترعمویش ازدواج کرد. در همین سال برای گذراندن دوره آموزشی زبان انگلیسی به تهران آمد و پس از پایان دوره و جدیت در تحصیل، سرانجام خود از استادان زبان انگلیسی شد. سال ۱۳۵۳ همراه با یکی از همکاران خود به آمریکا رفت و یک دوره کوتاه هواسنجی را در این کشور گذراند و به عنوان نفر ممتاز دوره از میان دانشجویان ۱۵ کشور جهان معرفی شد.
پس از بازگشت از آمریکا به عنوان استاد، در مرکز توپخانه اصفهان مشغول فعالیت شد. صیاد شیرازی موفق شد با درایت خاصی پادگان نظامی اصفهان، با همه نیروها و تجهیزاتش را در خدمت انقلاب درآورد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، صیاد شیرازی همواره با جدیت و اخلاص و سختکوشی در خدمت انقلاب اسلامی و مردم مسلمان ایران بود. این شهید، در بحبوبه غائله سال ۵۸ ضد انقلاب کردستان، به فرماندهی عملیات شمال غرب کشور برگزیده شد و در کنار دوستان سپاهیاش نیروی مشترکی را تشکیل داد و به نحو شایستهای امر پاکسازی منطقه غرب کشور از لوث وجود اشرار ضد انقلاب به انجام رسانید.
وی به پاس دلاوریهایش در آزادسازی غرب کشور از چنگال ضد انقلاب به درجه سرهنگی مفتخر شد. در مهرماه ۱۳۶۰ به پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع، از سوی امام خمینی (ره) به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی منصوب شد و در این سمت، فرماندهی نیروهای ارتش اسلام را در عملیاتهای پیروزمندانه ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس بر عهده داشت. در سال ۱۳۶۵شمسی به نمایندگی حضرت امام در شورای عالی دفاع منصوب شد و هرجا که لازم بود وارد میدان مستقیم جنگ میشد.
پس از رحلت امام (ره) و تشکیل ستاد کل فرماندهی کل قوا به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری به سمتمعاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد. شهید صیاد شیرازی در سال ۱۳۷۲ با حکم فرمانده کل قوا به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. و ۱۶ فروردین ۱۳۷۸ همزمان با عید سعید غدیر با حکم مقام معظم رهبری به درجه سرلشکری نائل آمد. چند روز بعد در ۲۱ فروردین، ساعت ۶/۴۵ صبح هنگام خروج از منزل به دست عوامل سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به شهادت رسید.
کد خبر 858466 منبع: همشهری آنلاین
-
نقد استاد علوم ارتباطات به نظرسنجی های مجازی در ایران | چگونه می توان یک نظرسنجی قابل اعتماد داشت؟
-
کار خیر مادر شهید برای یک زندانی
-
راز محبوبیت صیاد شیرازی در بین مردم | سرلشکری که منافقان چشم دیدنش را نداشتند
-
قلبمان از تلفات در غزه میشکند اما اسرائیل جنایت نکرده است!
-
افشاریان همه را لو می دهد و قهرمانی های پوشالی پرسپولیس نقش بر آب می شود | ۹۰ درصد صداوسیما پرسپولیسی هستند
-
نامزدهای قطعی ریاستجمهوری مشخص شدند + اسامی
-
سوابق ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در یک نگاه
-
اطلاعیه ستاد انتخاباتی سعید جلیلی برای جمع آوری کمکهای مردمی
-
اینجا آکسفورد افغانستانیها است
-
رائفیپور به دادستانی تهران احضار شد | اتهام او چیست؟
-
همستر بازی با سنجاب ایرانی ؛ نخستین متخلف همستر تحت پیگرد قضایی قرار گرفت
-
افشاریان همه را لو می دهد و قهرمانی های پوشالی پرسپولیس نقش بر آب می شود | ۹۰ درصد صداوسیما پرسپولیسی هستند
-
اطلاعیه ستاد انتخاباتی سعید جلیلی برای جمع آوری کمکهای مردمی
-
پزشکیان: رهبری مرا مدیون خودشان کردند | ماجرا چه بوده است؟
-
تصمیم مهم بازیکن شمالی؛ هم پرسپولیس او را میخواهد و هم استقلال
-
کلافه شدن سرمربی لیگ برتری از یک بازیکن | حضور در پرسپولیس به زودی!
-
چه خبرتونه؟! | ماجرای پخش نشدن نطق رقیب هاشمی رفسنجانی با دخالت مقام عالیرتبه | بهیادماندنیترین مناظرات ؛ از بگمبگمهای۸۸ تا گازانبری۹۲
-
۴ گروه از افراد نباید زنجبیل مصرف نکنند
-
کدام کاندیداهای ریاست جمهوری رئیس ستاد انتخابات مشخص کردند؟ | شعار انتخاباتی ویژه ۶ کاندیدا
-
خنک ترین پارک داخل تهران برای گردش و پیاده روی کجاست ؟
No responses yet