دکتر ویوک مورتی، جراح کل ایالات متحده -سخنگوی ارشد دولت آمریکا در بهداشت عمومی- هشدار جدیدی درباره اثرات رسانههای اجتماعی بر سلامت روانی کودکان و نوجوانان منتشر کرده است.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سیبیاس نیوز این گزارش در عین آنکه برخی از سودمندیهای پلتفرمهای آنلاین را یادآور میشود، درباره نگرانی فزاینده به نشانههای فراوان درباره اینکه رسانههای اجتماعی میتوانند با خطر شدید به آسیب زدن به سلامت روانی و بهزیستی کودکان و نوجوانان همراه باشند، اشاره میکند.
این گزارش ۱۹ صفحهای میپذیرد که نیاز به انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه وجود دارد و اینکه بهزیستی آنلاین کودکان و نوجوان تحت تاثیر عوامل پیچیده بسیاری است، از جمله زمان استفاده از وسائل ارتباطی الکترونیکی (screen time)، محتواهای مورد استفاده و قدرتها و آسیبپذیریهای کاربران فردی.
این گزارش با اشاره به حدود ۱۰۰۰ بررسی و تحقیق و هشدار در این باره تاثیر رسانههای اجتماعی را بر هر چیزی از بدنانگاره (body image) کودکان تا بهزیستی اجتماعی آنها تا الگوهای خوابشان تجزیه و تحلیل میکند. دکتر مورتی خواستار عمل فوری برای ایجاد و به کار بستن سیاستها و روندهای ایمن آنلاین شده است
آیا رسانههای اجتماعی برای کودکان بیخطر هستند؟
موری در بیانیهاش میگوید: «شایعترین پرسشی که والدین از من میپرسند این است که آیا رسانههای اجتماعی برای کودکان من بیخطر هستند یا نه. پاسخ این است که ما شواهد کافی در این باره در اختیار نداریم که بر مبنای آنها بگوییم رسانههای اجتماعی برای کودکان ایمن هستند و در واقع شواهد فزایندهای در این باره وجود دارد که استفاده از رسانههای اجتماعی با آسیب زدن به سلامت روانی کودکان و نوجوانان همراهی دارد.»
شواهد پژوهشی ذکرشده در این گزارش نشان میدهد که چگونه پلتفرمهایی مانند فیسبوک، اینستاگرام و تیکتاک موقعیت خودشان را در جامعه آمریکا تثیبت کردهاند و ۹۵ درصد افراد ۱۳ تا ۱۷ ساله فعالیت آنلاین دارند و بیش از یک سوم آنها میگویند «تقریبا به طرو مداوم» از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند. این گزارش همچنین به طور مشروح توضیح میدهد که چگونه ثابت شده است که افزایش استفاده از پلتفرمهای رسانه اجتماعی با افزایش افسردگی و اضطراب همراهی دارد و ممکن است در بیش از ۳۰۰۰۰۰ مورد جدید افسردگی در خوابگاههای دانشگاههای آمریکا نقش داشته باشد.
تاثیرات رسانههای اجتماعی بر کودکان
گرچه پلتفرمهای رسانه اجتماعی به طور رایجی حداقل سن ۱۳ سال را برای استفاده از آنها ضروری اعلام میکنند، اما تقریبا ۴۰ درصد کودکان ۸ تا ۱۲ ساله در آمریکا از آنها استفاده میکنند. این گزارش «جراح کل» که از یکی از مقامات ارشد بهداشت عمومی آمریکا است، آسیبپذیریهای این ذهنهای جوان را در برابر رسانههای اجتماعی بررسی میکند و استفاده مکرر از رسانههای اجتماعی را با تغییرات احتمالی در بخشهایی از مغز که مسئول کنترل تکانههای عاطفی، یادگیری عاطفی و تنظیم رفتار اجتماعی هستند، ارتباط میدهد.
این گزارش بیان میکند که در برخی از مراحل رشدی برای مثال در دختران ۱۱ تا ۱۳ سال و پسران ۱۴ تا ۱۵ سال، میزان استفاده از رسانههای اجتماعی بوسیله نوجوانان میتوان پیشبینیکننده کاهش متعاقب در رضایت از زندگی باشد.
کارشناسان میگویند هنگامی که کودکان از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند، با توجه به اینکه قطعه پیشانی یا لب فرونتال مغز آنها – بخشی از مغز کار فکر کردن را انجام میدهد- به طور کامل رشد نکرده است، ممکن است به آسانی غرق در این رسانهها شوند. این محتوا آنان را مشغول به خود نگاه میدارد، حتی اگر برای آنها مناسب نباشد و باعث شود آنها احساس بدی پیدا کنند. محتوای رسانههای اجتماعی عواطفی را تحریک میکند که باعث آسیبپذیرتر شدن کودکان میشود.
این گزارش تاکید میکند که محتواهای افراطی، نامناسب و زیانبار همچنان به آسانی و به طور گسترده در شبکههای اجتماعی در دسترس هستند و دکتر مورتی با اشاره به این پلتفرمهای فناوری مینویسد: «محتوا میتواند از طریق فشار مستقیم، تبادل ناخواسته محتوا و طراحیهای الگوریتمی انتشار یابد. موضوعاتی در طیفی گسترده از اختلالات خورد و خوراک تا به هم خوردن الگوهای خواب تا بهرهکشی جنسی، آسیب به خود، حملات حاد افسردگی و. حتی عوامل احتمالی که به خودکشی و شروع «اختلال کمتوجهی بیشفعالی» (ADHD) میانجامند، به عنوان چیزهایی که احتمالا با مدت زمان استفاده از وسائل الکترونیکی بوسیله کودکان و کاربرد رسانههای اجتماعی ارتباط دارند، ذکر شدهاند.
در صفحات پایانی این گزارش از سیاستگذاران، شرکتهای فناوری، والدین، کاربران و پژوهشگران خواسته میشود که به نقش خود در توجه به این موضوع اضطراری بهداشت عمومی از راه ایجاد استانداردهای قویتر ایمنی برای کاربران کمسن اهمیت بدهند با این هدف که هم در برابر محتوای زیانبار و هم در برابر طراحیهای بهرهکشانه و گرداوری دادهها از آنها محافظت کنند.
کد خبر 762817
-
آیا نوشیدن آب قلم برای شما خوب است؟
-
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید چه رژیم غذایی باید داشته باشند؟ | آیا مشکلات تیروئید با نوع تغذیه در ارتباط است؟
-
جراح کل آمریکا درباره اثرات روانی رسانههای اجتماعی بر کودکان و نوجوانان هشدار میدهد
-
سفر تفریحی عارف و روحانی به اندونزی | نامه کارمند سفارت درباره ولخرجیهای عارف | فهرست عجیب همراهان روحانی!
-
ایران رو به پیشرفت است و رهبرش در قلب مقاومت صحابی فراوان تمام نشدنی دارد | این زیباترین تصویر امت است
-
واکنش سریع مهدی قائدی به خط خوردن از لیست تیم ملی
-
اعتماد به املاکیها فقط ۱۱ درصد | دیدگاه تهرانیها درباره نقش بنگاههای مسکن در افزایش قیمت مسکن و اجارهبها
-
افشاگری ستاره استقلال؛ ساپینتو به این دلیل تبریک نگفت! | اگر VAR بود، راحت قهرمان میشدیم چون پنالتی ما زودتر بود!
-
آشفته بازار مرغ ؛ مرغداران چرا شاکی هستند؟ | مدیرکل بازرسی جهاد کشاورزی: مرغ ۱۱۰ هزار تومانی نداریم، تماس بگیرید حتما برخورد می کنیم
-
تصاویر توافقنامه هیرمند در مورد حقابه ایران در سال ۱۳۵۱
-
سفر تفریحی عارف و روحانی به اندونزی | نامه کارمند سفارت درباره ولخرجیهای عارف | فهرست عجیب همراهان روحانی!
-
تصاویر لحظه ورود یک زن روس به ساختمان بانک مرکزی ایران | پوشش و حجاب رئیس بانک مرکزی روسیه را ببینید
-
واکنش سریع مهدی قائدی به خط خوردن از لیست تیم ملی
-
۵ نوشیدنی که سنگ کلیه را پودر میکنند
-
تصاویر لحظه فرود ایرباس ۳۳۰ هواپیمایی ایران ایر در فرودگاه کلن آلمان | مردمی که خارج از باند تماشا میکنند
-
تصاویر | این زن با کلید روی ۴۰۰ خودروی صفر خط کشید! | پلیس دنبال این زن است
-
پرسپولیس رسماً به استقلال تبریک گفت!
-
مربی اسپانیایی مبهوت ستاره پرسپولیس؛ او در حد بازیکن میلان و سویا است
-
مقام ارشد روس: آمریکا و انگلیس دست از سر ایران بردارند | بهتر است بروید به جهنم پیش دوست قدیمی خود!
-
پیشنهاد برانکو به طارمی | ۵۶۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان ؛ سرمربی پرسپولیسی روی ستاره ایرانی قیمت گذاشت | کاشف این ستاره من هستم!
No responses yet