بسیاری از پدر و مادرها این جمله را از اطرافیان خود شنیدهاند که اگر کودک خود را زیاد در آغوش بگیرند به اصطلاح «بغلی» میشود اما یافتههای علمی نکات جدیدی را درباره این مسئله آشکار میکند.
به گزارش همشهری آنلاین، یکی ازبهترین بوهای دنیاست. همیشه بعد از استشمام این بو حس سبکی و تازکی و نرمی را در وجودمان حس می کنیم. حتما از خودتان میپرسید که در مورد چه چیزی صحبت می کنیم. در مورد بوی گردن نوزاد می گویم. نوزاد که یک موجود عجیب و دوست داشتنی و لطیف است همیشه برای مخاطب خود در هر سن و جنس و قشری جذاب بوده است. اما نومادران و نوپدران در مواجهه با او بعضا دچار سوالاتی می شوند که در این متن به یکی از رایج ترین آنها پاسخ داده شده است. اکثر پدر و مادرها این جمله را از اطرافیان شنیدهاند که اگر نوزاد را زیاد در آغوش بگیرند، به این وضعیت عادت میکند یا به اصطلاح «بغلی» میشود و همین باور باعث میشود که برخی اوقات والدین از در آغوش گرفتن دائمی فرزند خود اجتناب کنند. با وجود این، نتایج تحقیقات نشان میدهد نوزادانی که بیشتر در آغوش گرفته میشوند سلامت روحی و جسمی بیشتری دارند!
یک پژوهش که نتایج آن در مجله Biological psychiatry منتشر شده نشان میدهد که تماس مادر و نوزاد برخی از سیستمهای فیزیولوژیکی نوزادان از جمله واکنشپذیری به استرس، عملکرد و الگوی خواب او را ارتقا میبخشد. نتایج این مطالعه نشان داده که تماس پوست با پوست مادر و نوزاد با افزایش تکامل قشر مغز و بهبود کنترل شناختی و رفتاری در ارتباط است.
پژوهشگران برای انجام این تحقیق، از مدل «مراقبت کانگورویی» استفاده کردند؛ در این مدل که به «مراقبت آغوشی» نیز معروف است، نوزاد روی سینه مادر قرار میگیرد و تماس پوست با پوست بین مادر و نوزاد برقرار میشود.
۱۰ فایده تغذیه نوزاد با «شیر مادر»
در این مطالعه، نوزادان به دو دسته تقسیم شدند؛ دستهای ۷۳ نوزاد نارس بودند که تماس پوست به پوست مادر ـ نوزاد را به مدت ۱۴ روز متوالی دریافت کردند و در مقابل به ۷۳ نوزاد نیز مراقبتهای استاندارد انکوباتور ارائه شد. این پژوهش به مدت ۱۰ سال ادامه یافت و کودکان مورد مطالعه در دهه اول زندگی خود تحت نظر پژوهشگران قرار گرفتند و چندین معیار فیزیولوژیکی، شناختی، سلامت روانی و روابط مادر و کودک در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج پژوهش نشان داد که مراقبت آغوشی یا همان کانگورویی، علاوه بر باعث کاهش اضطراب مادر باعث افزایش رشد شناختی و عملکردهای اجرایی کودک میشود! همچنین کودکانی که مراقبت آغوشی دریافت میکردند تا سن ۱۰ سالگی، استرس کمتر، الگوی خواب منظمتر و کنترل شناختی بهتری را نشان دادند. منظور از کنترل شناختی، توانایی نادیده گرفتن افکار و اعمال نامربوط برای تمرکز روی اهداف و اعمال مربوط است.
کد خبر 859292 منبع: ایرنا
-
آخر و عاقبت بازی همستر کامبت به کجا ختم میشود؟
-
از بغل کردن نوزاد خود نترسید!
-
قالیباف: یک کارمند یا کارگر بعد از ۷/۵ سال کار باید بتواند مسکن تهیه کند
-
قالیباف: مردم به من اعتماد کنند تورم را مهار میکنیم + ویدیو
-
علی پروین : بعضیا دری وری می گویند | سر دو دقیقه آمبولانس الم شنگه راه انداختند | به من گفتند چرا آزادی؟
-
نقدی بر اظهارنظر بورسی پزشکیان و حمله به دولت سیزدهم
-
صعود ایران به دور دوم مقدماتی جام جهانی با صدرنشینی | تساوی شاگردان قلعه نویی در آزادی
-
تصاویری دیده نشده از آیت الله احمد جنتی در جنگ بوسنی
-
حمایت نزدیکان حسن روحانی از پزشکیان+ تصاویر | داماد رئیس جمهور سابق: پزشکیان یعنی همه چی تمام!
-
زلزله در لیگ فوتبال ایران؛ ۳باشگاه در آستانه حذف از لیگ برتر
-
قالیباف: یک کارمند یا کارگر بعد از ۷/۵ سال کار باید بتواند مسکن تهیه کند
-
قلعه نویی : بازیکن ۲۰ساله به من گفت نمیتوانم بازی کنم | دو بازیکن رقیب در لیگ ما تعیین کننده بودند
-
صعود ایران به دور دوم مقدماتی جام جهانی با صدرنشینی | تساوی شاگردان قلعه نویی در آزادی
-
شکست غیرمنتظره عربستان علیه ایران؛ گروه مرگ در انتظار شاگردان قلعه نویی را می کشد؟
-
فوری | تکلیف فوتبال ایران،کره و ژاپن برای جام جهانی مشخص شد
-
من جای افشین پیروانی می آیم پرسپولیس! | ماجرای سال قبل این بار قطعی می شود؟
-
۲ گزینه جدی و خارجی پرسپولیس برای جانشینی اوسمار | مربی نام آشنا یا مربی کارنامه دار؟
-
قربانی همستر نشوید
-
چاه ۳۰ متری یک زن را در خانهاش بلعید + تصاویر
-
تغذیه نوزادان با این غذا بهره هوشی کودک را افزایش میدهد
-
چرا نوزادان گریه میکنند؟
No responses yet